Χοροθεραπεία

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση

Η χοροθεραπεία <<κινητική θεραπεία>> , ανήκει στην κατηγορία των θεραπειών μέσω της τέχνης του χορού.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της χοροθεραπείας είναι ότι χρησιμοποιείται η γλώσσα του σώματος με απώτερο σκοπό την λεκτική επικοινωνία.
Η κίνηση από κοινού μέσα σε ένα θεραπευτικό περιβάλλον κινεί και υποστηρίζει την ολοκλήρωση συναισθημάτων, σκέψεων και πράξεων βοηθώντας τη δημιουργία της εικόνας του σώματος και της αίσθησης της ταυτότητας μας.

 Απόσπασμα από το specialeducation.gr

Pilates

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση
Είναι μια μέθοδος άσκησης και σωματικής κίνησης που σχεδιάσθηκε για την ευλυγισία, ενδυνάμωση και ισορροπία του σώματος.

Με τη συστηματική πρακτική των συγκεκριμένων ασκήσεων σε συνδυασμό με τις «αναπνοές», η γυμναστική Pilates έχει αποδειχθεί ανεκτίμητη όχι μόνο ως είδος γυμναστικής , αλλά και ως σημαντική προσθήκη στην επαγγελματική αθλητική κατάρτιση και τη φυσική αποκατάσταση.
Ιδιαίτερα ευεργετική και γνωστή στους χορευτικούς κύκλους , και απαραίτητη όμως σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την φυσική του κατάσταση.

 

Dance Stretch

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση
.

', '', -2, 4, 0, 21, '2008-06-28 11:51:31', 62, '', '2012-09-06 18:19:13', 62, 0, '0000-00-00 00:00:00', '2008-06-28 11:51:19', '0000-00-00 00:00:00', '', '', 'pageclass_sfx=\nback_button=\nitem_title=1\nlink_titles=\nintrotext=1\nsection=0\nsection_link=0\ncategory=0\ncategory_link=0\nrating=\nauthor=\ncreatedate=\nmodifydate=\npdf=\nprint=\nemail=\nkeyref=\ndocbook_type=', 2, 0, 0, 'Χοροί, Διάφοροι, Dance Stretch', 'Χοροί, Διάφοροι, Dance Stretch

Yoga

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση
H yoga dance είναι μια σειρά αργών, συνεχών και χαριτωμένων κινήσεων που προέρχονται από τις στάσεις της yoga.

Η εκμάθηση και η σωστή εκτέλεση των κινήσεων, μετουσιώνουν την ενέργεια του ατόμου σε μια μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη.
Η yoga dance έχει ως σκοπό να προκαλέσει τον «ιερό ναό» μέσα μας υπογραμμίζοντας την ισορροπία και τον πνευματισμό σε σχέση με τους νόμους της φύσης, βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε τα όρια μας .
Είναι μια «κινούμενη» περισυλλογή μέσω της οποίας όλοι μαθαίνουν την άμεση σχέση που τους συνδέει με τη γη.
Μέσω της yoga μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά την εσωτερική μας ενέργεια και να μετασχηματίζουμε τις εξωγενείς επιρροές προς όφελος μας.

Disco

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση
Το συγκεκριμένο στιλ χορού προήλθε από έναν αριθμό κινηματογραφικών ταινιών την δεκαετία του '70 και στις αρχές του '80 όπως , «Saturday Night Fever», «Staying Alive», «Fame», «Grease» και άλλες.
Στις μέρες μας έχει επικρατήσει κυρίως ο όρος freestyle dancing ή για τους λάτρεις της πίστας «two step dance».
Το Freestyle dance έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να εκφαρστεί ελεύθερα με την σύγχρονη pop μουσική .
Όταν χορεύεται σε ζευγάρι ονομάζεται «two step dance» και σίγουρα θα σας κρατήσει σε άψογη φόρμα!! 
 
 

 

Σύγχρονο

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση
Χορός σε άμεση σχέση με τον κλασσικό χορό το σύγχρονο αντιπροσωπεύει την «φιλελεύθερη» κίνηση του σώματος με θεματολογία που αφορά κυρίως τα συναισθήματα του σύγχρονου ανθρώπου και του περιβάλλοντός του.
Πέρα από τις ισχυρές επιρροές τουλάχιστον σε επίπεδο τεχνικής από το μπαλλέτο,ο σύγχρονος χορός εξετάζει κυρίως τις χορογραφικές και εκτελέσιμες (performance) διαδικασίες καθώς και την φιλοσοφία της κίνησης βασισμένη στη μελέτη του ανθρώπινου σώματος και των ισχυρών αλληλεξαρτήσεων σώματος/μυαλού.

Hip-Hop

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση
Το hip hop ή street dance είναι απόγονος του παλαιότερου break dance και χαρακτηρίζεται τόσο από φιγούρες σε όρθια στάση όσο και στο πάτωμα.
Η εκμάθηση του έχει περισσότερο αυτοσχεδιαστικά στοιχεία που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του σώματος μέσα από 4 δυναμικά 

στοιχεία, Το rapping , το scratching , το breakdancing και τα graffiti.

Το hip hop έγινε δημοφιλής χορός λόγω των χορογραφιών -video clips- διάσημων ξένων καλλιτεχνών.
 
 

Freestyle Modern Jazz

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση

O χορός αυτός  χαρακτηρίζεται από ορισμένα ουσιαστικά γνωρίσματα.
Το πρώτο είναι η τάση τονισμού των «αδύνατων κτύπων» (2ος και 4ος) σε αντίθεση με την μουσική που τονίζει τον πρώτο και τρίτο.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η «συγκοπή» (syncopation) μέσω μιας εκτενούς επανάληψης σύντομων και έντονα ρυθμικών φράσεων, τα λεγόμενα «riffs».
Το τρίτο χαρακτηριστικό γνώρισμα της τζαζ είναι η ταλάντευση (swing), ένας κανονικός αλλά «λεπτός» παλμός που ζωντανεύει τον 4/4 χρόνο του χορού.
Οι ταλαντεύσεις πρέπει να είναι εμφανείς σε κάθε καλή εκτέλεση της jazz.
Για όσους...« ..love their lives and all that jazz».!