Oriental

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση
Ο ανατολίτικος χορός (Oriental Dance) ή χορός της κοιλιάς (Belly Dance) έχει βαθιές ιστορικές ρίζες και γεννήθηκε στις χώρες της μέσης Ανατολής και βόρειας Αφρικής. Στην δύση διαδόθηκε τον 18ο και 19ο αιώνα και δέχτηκε επιρροές από τον δυτικό πολιτισμό.  Σήμερα είναι ένας παγκόσμια διαδεδομένος χορός που συνεχίζει να εξελίσσεται. Ο χορός βασίζεται στην απομόνωση (isolation) των μερών του σώματος και εμπλουτίζεται με απαλές κινήσεις αλλά και κοφτούς τονισμούς (shimmies-τρέμουλα) κυρίως στους μύες του κορμού. Ο χορός προάγει την εκγύμναση και την ευλυγισία μέσα από ένα ευχάριστο μουσικό ταξίδι στον κόσμο της Ανατολής….

 

 

Kizomba

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση

Η προέλευσή της είναι Αφρικάνικη, οι ρίζες της στην Αγκόλα παλιά πορτογαλική αποικία. Γνωστή αρχικά σαν "Passada" (βηματισμός).Αγκολέζικα σημαίνει πάρτυ, χορεύεται πολύ απαλά και αργά. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει τις καρδιές των ζευγαριών που χορεύουν στα κλαμπ σε όλο τον κόσμο. Αρχικά ήταν γνωστή σαν “Passada” που σημαίνει «βηματισμός»

Η Kizomba είναι χορός που εμφανίστηκε πριν λίγα μόλις χρόνια.

Στην παραδοσιακή μουσική Semba και Zouk της Αγκόλας, προστέθηκε μια μοντέρνα και πολύ αισθησιακή πινελιά. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πιο αργό και αισθησιακό τέμπο σε ένα συνδυασμό με διάφορα ηλεκτρονικά κρουστά. Θεαματική η Kizomba κερδίζει τον κόσμο, σαν μια μουσική που σου μένει στο αυτί και σαν ένας χορός πολύ σαγηνευτικός.

Με πολύ εύκολα βήματα, και αισθησιακό ρυθμό, συνδυάζει ρομαντισμό και Αφρικάνικο ρυθμό. Η Κizomba χορεύεται με τρόπο αισθησιακό και σέξι.

Όσοι δεν ξέρουν να χορεύουν Κizomba όταν δουν τον χορό θέλουν να τον μάθουν και όταν γίνει αυτό, δεν θέλουν πια να χορεύουν τίποτα άλλο.

Η Kizomba είναι ένας χορός που χορεύεται συνήθως με παρτενέρ, πολύ κοντά, αλλά όχι σφιχτά. Χορεύεται πολύ απαλά και αργά. Μοιάζει σαν ένα μίγμα από Αργεντίνικο Ταγκό, Αγκολέζικη Σέμπα, Γαλλικό Ζουκ και Bachata.

Η Kizomba είναι αρκετά δημοφιλής σε πολλές χώρες εκτός από την Αγκόλα, και την Πορτογαλία, όπως Γαλλία , Ισπανία, Αγγλία, Αμερική ,Γερμανία, Ολλανδία, Βραζιλία, Αυστραλία και συνεχώς εξαπλώνεται παντού.

 

Flamenco

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση
Το Flamenco αποτελεί μια ολοκληρωμένη μορφή έκφρασης που έρχεται από τα βάθη του χρόνου, φορτωμένη με ποικίλες επιρροές, φιλτραρισμένη όμως μοναδικά από την παράδοση και την κουλτούρα των τσιγγάνων της Ισπανίας.
Αλλοτε με χαρούμενο, και άλλοτε με θλιβερό ρυθμό, οι χορευτικές κινήσεις των χεριών και των ποδιών και η δραματική αλλαγή της διάθεσης, από την απόλυτη ηρεμία στο παθιασμένο ξέσπασμα, ολοκληρώνουν την εικόνα μιας αυθεντικής τσιγγάνικης φιέστας.
 
 

Bollywood

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση

Πρόκειται για έναν διασκεδαστικό χορό γεμάτο φως, χαρά και μυρωδιές Ινδίας.

Είναι συνδυασμός κλασικών χορών της χώρας, όπως Kathak, Kathakali και Bharata Natyam που είναι αναμεμειγμένοι με χιλιάδες φολκλορικούς χορούς της Ινδίας, αλλά και με Hip Hop – Jazz – Ανατολίτικο χορό και έντονη θεατρικότητα αφού ζωντανεύουμε τα τραγούδια που χορεύουμε μέσα από την κίνηση των χεριών και με τον χορό μας.

Η συγκίνηση και η περιπέτεια του χορού Bollywood εξαπλώνεται ραγδαία στην υφήλιο, αφήνοντας τους θεατές παντού με κομμένη την ανάσα να ζητούν όλο και περισσότερο.

 

Afro-Contemporanea

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση
Σε αυτό το είδος χορού το σώμα του χορευτή-μαθητή συνδυάζει τις κινήσεις με την δυναμική του αφρικάνικου χορού και του σύγχρονου χορού release.
Ο αφρικάνικος παραδοσιακός χορός συχνά είναι λειτουργικού χαρακτήρα και απευθύνεται άμεσα σε 
χορευτές και κοινό. Τα θέματα που χρησιμοποιεί προέρχονται από κοινωνικές δραστηριότητες όπως ο
γάμος, η γέννα, το κυνήγι, την πολιτική καθώς και από πνευματικούς καθαρισμούς και απόδοση 
σεβασμού στα καλά πνεύματα.
Ο σύγχρονος χορός release είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει μια ποικιλία διαφορετικών 
σωματικών πρακτικών που δίνουν έμφαση στην ομαλή απόδοση της κίνησης χωρίς να δημιουργούνται
μυϊκές εντάσεις, στην σωστή ροή της αναπνοής, στην σκελετική ευθυγράμμιση και την ορθή χρήση των 
αρθρώσεων,  χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές τις βαρύτητας και της ορμής για να διευκολυνθεί η 
κίνηση.
Τα βασικά αυτά χαρακτηριστικά των δύο χορών σε συνδυασμό με την προσωπική κίνηση που θα 
αναπτύξει ο κάθε χορευτής-μαθητής μέσα από τον αυτοσχεδιασμό κάνει το μάθημα αυτό ξεχωριστό,
ευχάριστο, δημιουργικό και δίνει αξία στην χαρά της αυτό-ανακάλυψες.

Cumbia

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση
H cumbia παίρνει το όνομά της από το cumbe, ένα χορό που ξεκίνησε στη Γουινέα.

Στην Κολομβιανή εκδοχή οι άνδρες και οι γυναίκες ντυμένοι στα λευκά - οι γυναίκες με μακριές, πολυστρωματικές φούστες και οι άνδρες με κεριά- φλερτάρουν σ'' έναν χορό άκρως ερωτικό.
Συνήθως χορεύεται και από ομάδες γυναικών που σίγουρα μας διαβεβαιώνουν πως...

...hips don''t lie»!!

 

Capoeira

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Εκτύπωση

Η capoeira είναι μια afro-Βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη μεταμορφωμένη σε χορό. Οι κινήσεις της είναι εμπνευσμένες από την κίνηση των ζώων & άλλες που ενσωματώθηκαν στη συνέχεια από άλλους χορούς & ήδη υπάρχουσες πολεμικές τέχνες. Η capoeira είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη μουσική της. Η οποία αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς ρυθμούς & εκτελείται από τα όργανα Beribau,Pandeiro,Atabaqui,Agogo.Οι στίχοι των τραγουδιών της εξιστορούν τη ζωή του capoeirista.Η capoeira είναι μια πολυδιάστατη πολεμική τέχνη γιατί ο capoeiristas μαθαίνει να πολεμάει, να χορεύει, να τραγουδάει και να παίζει μουσική για να θεωρείται ολοκληρωμένος. Υπάρχουν δύο είδη capoeira Angola & Regional.Η capoeira έχει αναγνωριστεί ως πολιτιστική κληρονομιά της Βραζιλίας και χρησιμοποιείται σαν θεραπεία capo-therapy.